Meniu Închide

Despre dr. Gheorghe Pășescu

în cei peste 50 ani de experienţă profesională

Expertul criminalist autorizat Gheorghe Păşescu

A parcurs toate treptele profesiei de criminalist, fiind pe rând, specialist în cercetarea locului faptei, expert în cadrul laboratoarelor de criminalistică ale Ministerului de Interne și Ministerului Justiției (timp de 10 ani a condus Serviciul criminalistic al Poliției Capitalei – cel mai mare serviciu criminalistic la nivel național).

În paralel cu activitatea practică, a fost profesor de criminalistică la Academia de Poliție, Institutul Național al Magistraturii și la mai multe universități particulare.

A obținut titlul de doctor în stiințe-specialitatea criminalistică.
Este autor și coautor la peste 100 lucrări de specialitate.

Incepând cu anul 2007 activează ca expert criminalist independent fiind autorizat de Ministerul Justiției în următoarele specialități: Expertiza grafică şi tehnică a documentelor, Expertiza dactiloscopică a urmelor palmare şi plantare, Expertiza traseologică a urmelor lăsate de fiinţe şi obiecte și Expertiza balistică a armelor şi muniţiilor.

Autorizările pentru fiecare specialitate au fost obținute în condițiile legii, fiind trecut cu fiecare specialitate în ”Tabelul nominal cu experţii criminalişti autorizaţi”, întocmit de Ministerul Justiției și publicat în Monitorul Oficial nr. 4482 /16 decembrie 2011, partea a IV-a, la poziţiile: 210 (ptr. expertiza grafică), 207(expertiza dactiloscopică),180(expertiza traseologică) și 146 expertiza balistică);

De-a lungul carierei, a efectuat mii de expertize criminalistice cu grade de dificultate diferite, în domeiniile grafoscopiei, dactiloscopiei, traseologiei și balisticii judiciare, la solicitarea organelor de urmărire penală, a instanțelor judecătorești, notarilor publici, avocatilor, persoanelor fizice sau juridice. 

Exemple de lucrări deosebite: 

-Epertiza testamentului lăsat de Nicolae Titulescu

-Expertiza balistică în cazul morții generalului Vasile Milea.

Studii

Experienţă

Activitate ştiinţifică

Autor și coautor al următoarelor cărți de specialitate:

Programează o conversație

Trimiteți informațiile de contact, o mică descriere a problemei și vă contactăm în cel mai scurt timp.

Aștept cu nerăbdare să colaborez cu dumneavoastră.

dr. Gheorghe Pășescu
Expert Criminalist Autorizat

Tel: 0722-366-648
Email: expert@criminalist.ro